Vuarnet har en historia, den är unik. Det började på Rue Boissy d’Anglas i Paris 1957 där Roger Pouilloux hade sin verkstad. Denna avantgardeoptiker, som brinner för skidåkning, kommer att revolutionera solglasögonvärlden genom att uppfinna ett exceptionellt glas som kan skydda hans ögon i backarna och ge en klar vision av landskapsreliefen i mulet väder.


1957 UPPFINNINGEN AV SKILYNX

Roger Pouilloux, en avantgardistisk optiker och skid-entusiast, uppfinner det revolutionerande Skilynx™-objektivet.

Lynx™ Technology


1960 VARUMÄRKET VUARNET FÖDS

“En optiker ville att jag skulle testa några linser. Jag bar dem under de olympiska spelens nedförsbacke…De var fenomenala! Sedan föreslog han mig ett avtal…Jag kunde inte motstå” -Jean Vuarnet

 
Det var ett möte mellan Roger Pouilloux och Jean Vuarnet 1959 som ledde till skapandet av det legendariska varumärket VUARNET. Under detta möte erbjöd Roger Pouilloux den franske skidmästaren solglasögonmodellen 02 som ett tecken på sin beundran. Dessa solglasögon, utrustade med de självlysande Skilynx™ mineralglaslinserna, gjorde det möjligt för Jean Vuarnet att ytterligare förbättra sin prestanda. De lyfte fram kontraster och förbättrad djupuppfattning, en stor tillgång när man tävlar i utförsåkning. Flera månader senare, under vinter-OS i Squaw Valley 1960, tog Jean Vuarnet hem guldmedaljen.

Efter denna seger knöt de två männen, som delade en gemensam passion för prestation, en vänskap och bestämde sig för att gå samman för att skapa ett varumärke som förkroppsligade deras vision: innovation, högpresterande och fransk elegans. Varumärket VUARNET föddes.

…….

Läs hela artikeln här >>

…….

Sedan de först skapades på 70-talet har VUARNETs berömda glaciärglas förblivit en symbol för prestanda och kvalitet. Designade för bergstoppar, dessa glasögon bars av de största bergsbestigarna såväl som den mest kända hemliga agenten i historien, James Bond i Spectre. Det blev en referens och en stilikon.